In zijn vroege werk ging Peter van der Veen uit van de klare lijn, die in de loop der jaren steeds verder naar de achtergrond wordt gedrongen. Naast bekende thema’s als dood, liefde en eenzaamheid, duikt in ieder schilderij het thema van de herhaling op. Volgens de kunstenaar is het leven een grote herhaling. Het is de kunst, het binnen die herhaling tot een bepaalde dynamiek te laten komen. deze dynamiek probeert hij te schilderen.
De geconstrueerde composities lijken het resultaat van veel wikken en wegen, maar komen spontaan tot stand. Het ene schilderij lokt het andere uit, er ontstaat een oeuvre. Opvallend is het gebruik van kleurrijke patronen, die als confetti over het doek verspreid zijn. Die patronen lijken op het eerste gezicht uitsluitend decoratief, maar zijn dat niet. de patronen zorgen voor dynamiek, er ontstaat binnen het schilderij ritme.
Peter van der Veen is lid van het CBK Drenthe en “chairman” van Take 5. een groep van 5 kunstenaars uit Meppel en omstreken, die hun vriendschapsband onderhouden door gezamenlijk te exposeren.
www.petervanderveen.com
www.take5.webklik.nl

  Naam:

  Peter van der Veen

  Lid sinds:

  19-06-2015

  Bezoekers

  873